gsd

Senaste inläggen

Av Zuzzi - 9 januari 2009 23:15

Nu snart kan man börja tänka på driva upp plantorna till balkonglådor och rabatter. Jag är tokig i änglatrumpeter, pelargoner, hibiskus och orkideér!
Här är lite bilder från i somras
 
Pelargon- Augusta

Pelargon Swiss Star

 Vet inte vad den heter, blommade otroligt mycket hela sommaren

Apelblossom

Tagetes

 Mini Änglatrumpet
Den här trumpeten blommade till strax före jul!

ANNONS
Av Zuzzi - 9 januari 2009 01:14

Jag kika in till Truddelutt hittade då ett kul test. Man ska tänka på en person och så ställer en "ande" en massa frågor och gissar sen på vem personen är. Jag gjorde testet två gånger, tänkte först på Richard Gere och det gjorde anden med. tänkte sen jag tar väl en svensk och tänkte på Kungen. Det blev rätt det med : ) för "anden".

Här är länken till "anden" testa! Det var kul!


Längtar till våren nu, då man kan se örnen ovanför huset vi bor!

ANNONS
Av Zuzzi - 8 januari 2009 07:59

Hundägande (på latin Hundus Idiotus) är en sjukdom med ett långdraget förlopp.

Den kan drabba alla, oavsett kön, ålder eller tidigare status i samhället. Tendenser tyder på att den i vissa fall är ärftlig.
Långtidsstudier har visat att tillfrisknads procenten är låg.
Symptom: Första symptomet är en, oftast dold, önskan efter en egen hund. Många gånger med en diffus bakgrund. Sjukdomen slår ut på allvar när patientenköpt hund. Då ses de ute i vilket väder som helst, till och med hagel och drivis, under bästa sändningstid på TV, vandrande omkring ute på gatorna likt zombies med sina hundar.
Ett annat symptom som är väldigt vanligt är att personen i fråga ses springa omkring ensam i skogen, med ett tomt koppel i handen samt en ansiktsfärg från högröd till en blåaktig nyans vilt skrikande:
- "Kooomhiiiiit!"
Erfarenheten säger att man ej bör försöka få kontakt med den något hysteriska hundägaren, då detta är totalt meningslöst i lägen som ovan beskrivits.
Annars ses hundägaren ofta stående i gatukorsningar och på trottoarer i nära samspråk med andra hundägare, trots att de bevisligen aldrig träffats eller presenterats.
Presenter: Till högtidsdagar köper patienten ofta morötter och hamburgare i plast (med inbyggd pip vid tryckningar) för att slå in i ett vackert omslagspapper och under stort hemlighetsmakeri spara till exempel till jul. Då tas paketet fram under högtidliga former för att föräras till en - begripligt nog - oförstående hund. Stor tid och möda läggs alltså ofta ner på presenter vid jul, hundens födelse- och eventuella namnsdag.
Ändrad sjukdomsbild:
I ett senare stadium ändras sjukdomsbilden till att bland annat omfatta sömnsvårigheter samt en mer lättsinnig inställning till pengar. Tidigt på morgnar, företrädesvis lördags- och söndagsmorgnar, ses de packa sina bilar fulla med matsäck med extra kaffetermos, ryggsäckar,  små fällbara tältstolar, hundfilt, hund/ar, sömniga ungar samt motsträvig livspartner.
Efter varierande antal timmars bilkörning tillbringas dagen oftast enligt följande exempel:
Plastofili -
Sittandes på de medhavda tältstolarna i flera timmar, intensivt tittande på andra patienter som springer runt i en fyrkantig ring. Därefter springer de själv ett par varv och får då olikfärgade plastband, som de visar ibland glädje, ibland besvikelse över. Uppskattat värde på plastbanden är ca 10-15 öre. Uppskattade utgifter under en sådan dag är mellan 500 - 800 kronor.
Andra symptom:
Det finns även andra symptom, som till exempel när patienten ses springa omkring i skog och mark, med ett långt snöre mellan hunden och sig själva (vilket verkar som ett bättre sätt än att ensam springa omkring med ett tomt koppel). Om hunden någon gång stannar vid en pinne, kan stor glädje och tillfredsställelse ses hos patienten.
Behandling:
När ovan beskrivna symptom känns igen finns det längre ingen tvekan om att sjukdomen fått fäste och behandlingen kan vara resultatlös. För största möjliga chans att bota en person som drabbats av hundägande, bör samtalsterapi sättas in redan vid det första symptomet.
Omyndigförklarande är ej att rekommendera,trots att det har varit vanligt fram till våra dagar. Vetenskapliga undersökningar har visat att patienterna själva inte upplever sin sjukdom som speciellt besvärande. Då de i regel är ganska glada och nöjda, kan man med gott samvete låta dem hållas och se dem som ett pittoreskt inslag i vårt samhälle.
Leg. psykiater Besse R. Wisser

Av Zuzzi - 7 januari 2009 23:25

tidigt idag! Det blev en tupplur i soffan, så då sitter man här igen! : )

Imorgon måste jag till VC och lämna prover igen.


Det enda sättet att bevara hälsan är att äta det du inte vill ha,

dricka det du tycker illa om, och göra det du inte får.
                                                  
              Citat av Mark Twain

Av Zuzzi - 7 januari 2009 16:50

jag har haft idag. Seg som en råtta, jag satt uppe vid datorn till kl 3. Men man får skylla sig själv :) Iaf så............

mjukstartade vi med kaffe och smörgås, sen lite info och fick träffa vår nya kollega som kommer att börja hos oss i mars. Kul att träffa kollegorna, de flesta såg pigga och glada ut!
Efter dagens hallå är det skönt att få komma hem till sitt.
Nu när allvaret börjar så hade jag tänkt ta itu med vikten. Skulle sluta äta godis helt och bröd bara i helgerna men vad gör jag................

Pepparkakor till fikat och en stor påse  "All sorts" sitter jag med här framför datorn! men imorgon..................
Av Zuzzi - 6 januari 2009 23:31

Ingen av hundarna har mått dåligt av pepparkaksfesten. Känns lite tomt när Prinzezzan har åkt iväg, jag saknar gammeltanten. Hon tycker det är mysigt att få vara ensamhund ibland! Det kan man få vara tycker jag när man går på sitt 12:e år.

Av Zuzzi - 6 januari 2009 17:58

Nu kommer verkligheten ifatt en........Imorgon böjar allvaret.

Man får börja planera för semestern *ler
Vi har lite planer att åka till Barcelona i april. Jag och Skepparn var där i februari förra året. Nu har vi pratat om att åka hela gänget i vår, alla barn och barnbarn, några fyller jämt så det skulle vara kul att åka dit då! Gå på Ramblas, slinka in på en tapasbar och ta en tapas och ett glas vin........
Titta på Antoni Gaudi's alla fina hus tex. La Pedrera "Stenbrottet"


Jag är ingen fantast av städer, ja gillar egentligen inte att åka till "stan", men att vara i Barcelona är bara så häftigt! Vilken puls!

Vovvsingarna får bo på pang då! Ja det är kul att se farm mot våren!
 Pyret och Prinzezzan följde med pojkvännen hem! Så det känns lite tomt!

Av Zuzzi - 6 januari 2009 00:49

Jag har spelat ett kortspel för en 30-40 år sen som jag tror kallades Rummy.

Jag vill minnas att man spelade med marker och det var förbestämda spel. Vet någon regler och hur man spelar det? jag har helt glömt!Vore kul att få spela det igen. 

Vi spelade en variant ikväll som heter family. Man spelade 7 st bestämda spel, 2 kortlekar det liknade 500 eller rummy.

Presentation

Omröstning

Vilka av dessa hundsporter föredrar du att utöva?
 IPO
 BSL
 BSP
 Bruks-Spår
 Bruks-Sök
 Bruks-Skydd
 Bruks-Rapport
 Drag
 Lydnad
 Vallning
 Viltspår
 Jakt
 Agility
 Freestyle
 Mondioring
 Juniorhandling
 Utställning
 Bevakningshund
 Räddningshund
 Hundkapplöpning

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ gsd med Blogkeen
Följ gsd med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se